Криптовалюта Bitcoin виникла як відповідь на катастрофічні провали роботи регуляторів, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криптовалюта Bitcoin виникла як відповідь на катастрофічні провали роботи регуляторів, - експерт

Особисті фінанси
1157
Криптовалюта Bitcoin виникла у 2008 році як відповідь на провали роботи регуляторів. Про це під час конференції розповів Андрій Ховрунченко, спеціаліст з безпеки криптовалют. Bitcoin не має централізованого управління чи регулятора, тому його використання зменшує видатки на різноманітне держрегулювання. І з цією технологією неможливо здійснити “кіпрський сценарій” – списання з рахунків заощаджень для докапіталізації тонучих банків.
“Наприклад, при при покупці обладнання закордоном я розплатився Bitcoin, чим зекономив собі багато часу та нервів. Не довелось чекати пару днів через SWIFT, і не довелось бігати по обмінникам і шукати валюту, враховуючи обмеження, введене Нацбанком України”, – розповів Михайло Чобанян з “Kuna bitcoin agency”.
Однак, у використанні криптовалюти є і свої мінуси. “Операції з Bitcoin безвідкличні. Якщо відбулося шахрайство чи якась помилка відкотити операцію назад, як зі звичайними платежами, неможливо”, – пояснює Павло Сідєлов, голова Асоціації електронного бізнесу України. Також відсутність персоніфікації у системі завдає головного болю службам фінансової безпеки та моніторингу. “Це головна з причин, чому Bitcoin не може стати повноцінним платіжним інструментом”, – додав експерт.
Нагадаємо – Національний банк України досі не видавав дозвільні документи на діяльність платіжної системи Bitcoin і застеріг українців від їх використання. “Усі ризики за використання в розрахунках так званих “криптовалют” типу Bitcoin несе учасник розрахунків. НБУ як регулятор не відповідає за можливі ризики і втрати, пов’язані з використанням Bitcoin”, – підкреслив НБУ в лютому цього року в своєму повідомленні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас