Україна здійснить випуск четвертого траншу ПДВ-облігацій на рівні 3 млрд грн під кінець жовтня 2014 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна здійснить випуск четвертого траншу ПДВ-облігацій на рівні 3 млрд грн під кінець жовтня 2014 р.

Кредит&Депозит
255
Четвертий транш випуску облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) для відшкодування сум податку на додану вартість (ПДВ) в на рівні 3 млрд грн буде здійснено під кінець жовтня поточного року, повідомив глава Державної фіскальної служби (ДФС) України Ігор Білоус.
“Ми обговорюємо зараз можливість внесення змін в документ, який регулює випуск ПДВ-облігацій, і сподіваємося, що наступний транш у нас буде на рівні 3 млрд грн. Я думаю, що нам необхідне рішення як мінімум Кабінету міністрів України, а то й парламенту для здійснення того, що ми задумали. якщо це Кабмін, то… я думаю, що десь під кінець жовтня у нас буде такий випуск, але якщо буде потрібно рішення парламенту, то відповідно – 14 жовтня”, – сказав він.
І.Білоус уточнив, що в рамках внесення змін, запропоновано “розширити терміни і придумати щось з податком на прибуток (переплата податку на прибуток – ред.)”.
Як повідомлялося, Міністерство фінансів 8 липня поточного року здійснило перший випуск ПДВ-облігацій на суму 3 млрд 576,728 млн грн. За даними відомства, їх одержувачами стали корпорація “ІСД”, ПАТ “ArcelorMittal Кривий Ріг”, ВАТ “Полтавський ГЗК”, ТОВ “Кернел Трейд”, ДП “Сантрейд”.
Сплата процентного доходу по облігаціях і їх амортизації здійснюються кожні півроку, починаючи з 6 січня 2015 року, а дата повного погашення паперів – 2 липня 2019 року.
Потім 29 липня Мінфін випустив другий транш ПДВ-облігацій на 2,17 млрд грн.
Облігації погашаються 22 липня 2019 р., виплата процентного доходу та амортизації по них здійснюється раз на півроку, починаючи з 26 січня 2015 року.
При цьому, за даними міністерства ставка купона по перших двох випусках встановлена на рівні 9,5% річних. Відомство також нагадує, що раніше уряд встановив граничний обсяг випуску ПДВ-облігацій в сумі 7 млрд грн.
Третій транш ПДВ-облігацій на суму 954,809 млн грн був здійснений 20 серпня. Їх одержувачами стали 50 платників ПДВ, борг перед якими з відшкодування цього податку, що накопичився до початку 2014 року, був підтверджений Державної фіскальною службою і Мінфіном 18 серпня. Виплата процентного доходу та амортизації з цінних паперів здійснюються раз на півроку, починаючи з 18 лютого 2015 року. Дата повного погашення облігацій – 14 серпня 2019 року.
Згідно з програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом, ПДВ-облігаціями оформляється борг з відшкодування ПДВ на 1 січня 2014 року. Облігації випускаються терміном на п’ять років під облікову ставку Нацбанку (з 15 квітня 9,5% річних, з 17 липня 12,5% річних – ред.). Купон виплачується раз на півроку разом з амортизацією 10% основної суми. Номінальна вартість бездокументарних облігацій становить 1 тис. грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас