Ціни на житло в Лондоні знизилися у вересні - вперше за 2 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на житло в Лондоні знизилися у вересні - вперше за 2 роки

Нерухомість
143
Ціни на житло в Лондоні у вересні знизилися вперше майже за два роки на фоні зменшення попиту, який послабив ринок нерухомості по всій країні, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на дані аналітичної компанії Hometrack.
Вартість житлової нерухомості в Лондоні зменшилася на 0,1% порівняно з серпневим рівнем, свідчать дані Hometrack. Це перше зниження з листопада 2012 року, причому експерти очікують подальшого “помірного” скорочення цін у найближчі місяці.
В цілому ціни на житло у Великобританії не змінилися у вересні порівняно з серпнем. Таким чином, було покладено край 19-місячному періоду росту вартості житла в країні.
Ослаблення попиту на житло у Великобританії сприяють, зокрема, жорсткість умов кредитування, перспективи підйому базової ставки Банком Англії, а також політична невизначеність, відзначають в Hometrack.
“Побоювання потенційних покупців підвищуються в очікуванні підйому ставки британським ЦБ і наближення парламентських виборів, а також на тлі недавніх застережень властей про можливість формування “бульбашки “на ринку житла”, – заявив директор з досліджень Hometrack Ричард Доннелл.
“Якщо додати до цього жорсткість умов залучення іпотеки, зокрема, введення обмеження на суму кредиту в залежності від доходу позичальника, найбільш чутливим є саме лондонський ринок, де нерухомість досить дорога”, – відзначає експерт.
Незважаючи на ослаблення ринку нерухомості по всій Великобританії, падіння цін на житло було зафіксовано лише в Лондоні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас