S & P повернуло GM рейтинг інвестиційного рівня "BBB-" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S & P повернуло GM рейтинг інвестиційного рівня "BBB-"

Фондовий ринок
85
Служба кредитних рейтингів Standard & Poor’s в четвер після закриття ринків підвищила кредитний рейтинг найбільшого автовиробника США General Motors (GM) до нижнього інвестиційного рівня – “BBB-” з “BB +”.
Прогноз рейтингу – “стабільний”, говориться в повідомленні агентства. До підвищення він був “позитивним”.
Як очікує рейтингове агентство, GM в найближчі кілька років продемонструє подальше поліпшення показників в Північній Америці і повернення на беззбитковий рівень в Європі, а також збереже перевагу перед конкурентами на китайському ринку.
Разом з тим S & P відзначає, що рекордні відгуки автомобілів GM з ринку залишаються негативним фактором, але висока ліквідність і грошовий потік компанії допоможуть їй впоратися з фінансовими наслідками таких відгуків. В I півріччі витрати за такими статтями склали $ 2,5 млрд, ще $ 600 млн можуть піти на виплату компенсацій. Ліквідність GM оцінюється S & P в $ 39 млрд.
Крім того, цього року GM відновила виплату дивідендів вперше після банкрутства 2009 року.
Moody’s Investors Service поліпшило оцінку кредитоспроможності GM майже рік тому.
Акції GM в 2014 році подешевшали майже на 20% через відкликання 29,3 млн автомобілів у Північній Америці з початку року. Папери автоконцерну подорожчали на 0,6% на додаткових торгах в четвер після підвищення рейтингу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас