"АвтоКрАЗ" у вересні наростить випуск машин на 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"АвтоКрАЗ" у вересні наростить випуск машин на 30%

Технології&Авто
529
ПАТ “АвтоКрАЗ”, єдиний в Україні виробник великовантажних автомобілів, у вересні збільшить виробництво машин на 30%. Про це заявив начальник управління з продажів “АвтоКрАЗ” Владислав Лисиця на виставці “Зброя та безпека”.
“Щомісяця ми на 30% збільшуємо обсяги виробництва та реалізації автомобілів”, – повідомив він.
Нагадаємо, що “АвтоКрАЗ” в січні-серпня 2014 випустив 733 автомобілі, що на 38,8% більше, ніж за аналогічний період 2013 року. У серпні на головному конвеєрі “АвтоКрАЗ” виробив 123 автомобіля, що на 22% більше, ніж у серпні минулого року і на 6 машин більше, ніж у липні поточного року.
Разом з тим Лисиця зазначив, що на сьогоднішній день військові замовлення становлять порядку 40% загального обсягу виробництва підприємства і поскаржився на фактичну зупинку попиту на внутрішньому українському ринку поза військового сегмента через відсутність прийнятних кредитних умов і лізингових програм.
“Український ринок займає невеликий відсоток. З усього громадянського асортименту (якщо брати його за 100%) порядку 70% автомобілів ми відправляємо на експорт. Якщо брати військовий асортимент, то поставки по Україні – 40%, решта – експорт”, – говорить начальник управління з продажів “АвтоКрАЗ”.
Лисиця додав, що у підприємства збільшилась кількість контрактів з цивільних автомобілів та в 10 разів збільшився обсяг поставок до країн Євросоюзу. “На даний момент ми експортуємо в ЄС в основному комунальну техніку – машини для прибирання доріг, різні пилососи”, – говорить експерт.
Також в “АвтоКрАЗі” розкритикували закупівлі для Нацгвардії автомобілів КАМАЗ за процедурою у одного учасника, стверджуючи, що Росія як агресор не постачатиме запчастини та забезпечуватиме сервісне обслуговування машин.
“У нас по військовому сегменту освоєна повністю вся лінія шасі, яка може експлуатуватися в армії … Але наша армія до останнього купувала КАМАЗи. Якщо купувати техніку потенційного противника, то можна собі самим створити проблеми в забезпеченні працездатності цієї техніки в майбутньому. Так, можна не отримати ні запасних частин з РФ, ні сервісу. Бо не буде країна, з якою ми воюємо, поставляти запчастини та забезпечувати сервіс “, – каже Лисиця.
Він додав, що “АвтоКрАЗ” аналізує конкурентоспроможність своєї техніки, і КАМАЗи в цьому питанні програють. “Термін служби КрАЗа – порядку 25 років. За цей час в непридатність приходить в середньому 4 КАМАЗа. Так, КАМАЗи дешевше, але термін експлуатації їх підводить”, – заявив Лисиця.
“АвтоКрАЗ” випускає 33 базові моделі, більше 260 модифікацій і комплектацій автомобільної техніки КрАЗ для роботи у всіх галузях економіки і Збройних силах України.
За підсумками 2013 року “АвтоКрАЗ” випустив 930 автомобілів (у 2008 році – понад 3,6 тис. одиниць), що на 15,1% перевищило аналогічний показник 2012 року. “АвтоКрАЗ” входить до складу фінансово-промислової групи “Фінанси та Кредит”, підконтрольної українському бізнесменові Костянтину Жеваго.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас