Українці стали рідше купувати авто в кредит - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці стали рідше купувати авто в кредит - експерт

Кредит&Депозит
757
В Україні кількість продажів машин за допомогою кредитування впало на 4%.
Українці стали рідше брати автомобілі в кредит, повідомив директор Центру роздрібного бізнесу UniCredit Bank Любомир Пунчев.
З січня по серпень 2014 року в країні за допомогою цієї послуги продали 17% авто, тоді як минулого року цей показник становив близько 21%. Експерт зазначив, що тенденції нинішнього року дуже відрізняються від попереднього.
“Обсяги кредитування, як і в цілому продажі автомобілів, на порядок знизилися, – заявив Пунч. – У той же час процентні ставки виросли і знаходяться на стабільно високому рівні”.
На даний момент мінімальний аванс становить в середньому від 20% вартості автомобіля, тоді як у 2013 році банки працювали за передоплатою до 0%. Також в нинішньому році фінустанови обмежили максимальну суму кредиту і термін кредитування.
Фінансист зазначив, що всі тренди ринку автокредитування безпосередньо залежать від політико-економічної ситуації в країні.
“На поточний момент немає передумов для зміни процентних ставок по автокредитах, і за підсумками року ставки в корені не зміняться”, – сказав Пунчев.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас