"Київенерго" виплачує "Нафтогазу" 445 млн грн боргу за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київенерго" виплачує "Нафтогазу" 445 млн грн боргу за газ

Енергетика
254
ПАТ “Київенерго” здійснює виплату 445 млн грн НАК “Нафтогаз України” в рахунок боргу за газ, повідомив журналістам генеральний директор столичної енергокомпанії Олександр Фоменко в Києві в четвер.
“Існуюча заборгованість складається з трьох частин. Перша – це компенсація за різницею в тарифах (КРТ) за тепло (зобов’язання держави перед “Київенерго”, а “Київенерго” – перед “Нафтогазом”). Сума становить 384 млн грн, з них в понеділок 95 млн грн було виділено, перераховано і вже є на рахунках “Нафтогазу”. Друга – це заборгованість комунальних підприємств, що фінансуються з місцевого бюджету. Сума на сьогоднішній день – 741 млн грн. і ось сьогодні виділяється 350 млн грн за законом “Про функціонування столиці”, – сказав він.
За словами О.Фоменка, в поточному місяці очікується погашення і решти заборгованості по КРТ і заборгованості комунальних підприємств за тепло перед “Київенерго”, всі ці кошти також будуть перераховані “Нафтогазу”.
“Я думаю, що цього місяця і та і та сума надійде на рахунки до нас (“Київенерго” – ІФ), а від нас – “Нафтогазу”. Заборгованість до початку опалювального сезону за нашими попередніми розрахунками становитиме 200-400 млн грн, які потім будемо реструктуризувати з “Нафтогазом” і погашати”, – резюмував він.
Як повідомлялося, на “Київенерго” припадає понад 20% загального обсягу споживання газу для виробництва тепла підприємствами ТКЕ України. Станом на 2 вересня борг “Київенерго” за газ становив 1,6 млрд грн, або 9% загальної суми боргу підприємств ТКЕ (17,6 млрд грн).
“Київенерго” експлуатує практично всі енергетичні об’єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас