S & P знизила довгостроковий кредитний рейтинг "Українських Аграрних Інвестицій" з В-до ССС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S & P знизила довгостроковий кредитний рейтинг "Українських Аграрних Інвестицій" з В-до ССС

Кредит&Депозит
204
Служба кредитних рейтингів Standard & Poor’s знизила довгостроковий кредитний рейтинг ТОВ “Українські Аграрні Інвестиції” (УАИ) з В-до ССС. Про це повідомляє прес-служба кредитного агентства.
“Служба кредитних рейтингів Standard & Poor’s знизила довгостроковий кредитний рейтинг українського виробника сільськогосподарської продукції ТОВ” Українські Аграрні Інвестиції “(УАИ) за зобов’язаннями в національній валюті з” В-“до” CCC “. Одночасно ми підтвердили довгостроковий кредитний рейтинг компанії за зобов’язаннями в іноземній валюті на рівні “ССС”. Прогноз зміни обох рейтингів – “Стабільний”, – йдеться в повідомленні.
В S & P відзначили, що УАИ буде відчувати дефіцит ліквідності при погашенні всіх боргових зобов’язань УАИ в рівній мірі у разі суверенного дефолту, оскільки відношення “борг / EBITDA” в середньому становить майже 5х.
“Ми вважаємо, що УАИ схильна високому страновому ризику й ризику переказу і конвертації валюти, оскільки активи компанії розташовані на Україні (рейтинг за зобов’язаннями в іноземній валюті: ССС / Стабільний / С; рейтинг за зобов’язаннями в національній валюті: В- / Стабільний / В ; рейтинг за національною шкалою: uaBB +) “, – зазначили у службі.
Кредитне агентство не виключає підвищення кредитного рейтингу компанії в разі підвищення суверенного кредитного рейтингу України, якщо рівень операційних ризиків в Україні знизиться. Підвищення рейтингу буде також залежати від пониження відносини “борг / EBITDA” до рівня менше 5х в кінці року і значного підвищення показника EBITDA порівняно з низьким рівнем 2013
“Ми можемо знизити рейтинги УАИ в разі пониження суверенних рейтингів України і нашої оцінки ризику переказу і конвертації валюти. Разом з тим це не обов’язково спричинить за собою зниження рейтингів УАИ, якщо компанія зможе продемонструвати стійкість до впливу країнових ризиків, включаючи більш жорсткі обмеження на проведення валютних операцій “, – підкреслили в S & P.
Нагадаємо, 21 липня 2014 S & P підвищило прогноз по рейтингу УАИ до “стабільного”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас