СБУ порушила справу проти екс-глави Мінфіну - у справі про залучення України $3 млрд кредиту у РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ порушила справу проти екс-глави Мінфіну - у справі про залучення України $3 млрд кредиту у РФ

Кредит&Депозит
1908
Служба безпеки України (СБУ) вчора, 24 вересня 2014 р почала кримінальне провадження стосовно колишнього міністра фінансів України Юрія Колобова та інших членів уряду України у справі про залучення України 3 млрд дол кредиту в Росії. Про це повідомляє прес-служба СБУ.
Дане провадження порушено за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).
Як відзначають в СБУ, зловживаючи службовим становищем, в порушення вимог закону України “Про державний бюджет України на 2013 рік”, Колобовим та іншими високопоставленими посадовими особами був організований і забезпечений випуск облігацій зовнішньої державної позики на суму 3 млрд дол. за рахунок “Фонду національного добробуту” Російської Федерації, а також незаконно перерахована комісія в сумі 450 тис. дол. на користь ВТБ Капітал плс (дочірня компанія російського банку “ВТБ”, м. Лондон) за розміщення зазначених державних паперів.
Відзначимо, раніше Кабінет міністрів України звернувся до Служби безпеки України з проханням надати інформацію про угоду по кредиту в 15 млрд дол. між Президентом Росії Володимиром Путіним і екс-Президентом України Віктором Януковичем.
Наприкінці грудня 2013 Ірландська фондова біржа (ISE) включила в лістинг дворічні єврооблігації України на 3 млрд дол., отримані від РФ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас