Майбутнє марки Saab знову під загрозою через брак фінансування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майбутнє марки Saab знову під загрозою через брак фінансування

Фондовий ринок
235
Шведський автомобільний бренд Saab знову опинився під загрозою зникнення: компанії, яка викупила його після банкрутства не вистачає коштів для повноцінного і довгострокового відновлення виробництва, пише The Wall Street Journal.
Концерн Saab Automobile оголосив про банкрутство в 2011 році, в 2012 році його придбала шведсько-китайська інвестиційна група National Electric Vehicle Sweden AB (Nevs). В грудня 2013 року Saab відновила виробництво автомобілів на заводі в Трольхеттані, на заході Швеції. Передбачалося, що спочатку машини продаватимуться в Китаї, а на шведський ринок піде лише невелика їх кількість.
Проте в середу Nevs оголосила про підготовлене звільнення до 200 співробітників (з 550) через провал переговорів про фінансування. Власні кошти у інвестгрупи закінчилися ще до середини поточного року.
Виробництво було припинено в травні, а на цьому тижні Nevs повідомила, що не знає, коли воно буде відновлено.
“Ми не можемо прийняти рішення про початок виробництва без довгострокового плану фінансування”, – заявив представник Nevs Мікаель Естлунд.
Nevs планувала цього року почати випуск і продаж електромобіля на базі Saab 9-3 для китайського ринку, однак цього так і не відбулося.
Компанія Saab почала виробляти автомобілі в 1947 році, в 1990 році американська General Motors купила 50% компанії, а через 10 років стала її єдиним власником. У лютому 2010 року GM продала Saab компанії Spyker Cars NV, згодом перейменованої в Swedish Automobile. У грудні 2011 року Saab оголосила про банкрутство.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас