Фінполіція Італії зайнялася пошуком активів Януковича і Медведчука — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінполіція Італії зайнялася пошуком активів Януковича і Медведчука

Світ
233
Фінансова гвардія при міністерстві фінансів Італії зайнялася пошуком активів росіян і українців, включених в санкційні списки Європейського Союзу.
Фінансова поліція шукає майно 11 людей, повідомляє російське видання Сноб з посиланням на Il Sole 24 Ore.
В полі зору силового підрозділу італійського Мінфіну опинилися колишній президент України Віктор Янукович і близький друг російського президента Віктор Медведчук.
Крім них італійська поліція шукає активи помічника президента Росії Владислава Суркова, віце-прем’єра Дмитра Рогозіна, депутатів Держдуми Олени Мізуліної і Леоніда Слуцького, сенатора Валентини Матвієнко та Андрія Клішаса, радника президента Сергія Глазьєва, а також кримських “чиновників” Сергія Аксьонова та Володимира Константинова.
Крім майна людей з списку санкцій в Італії шукають їх банківські рахунки. Перевіркою фінансових операцій росіян і українців займається спеціальний підрозділ Bankitalia по збору фінансової інформації.
Італія, як і інші країни Євросоюзу, зайнялася пошуком майна і рахунків росіян, проти яких діють візові та фінансові санкції, в рамках закону ЄС від 2005 року, спрямованого проти фінансування тероризму. Пошуки активів росіян не означають, що у згаданих вище 11 людей дійсно є майно в Італії.
Активи учасників списку санкцій почали шукати на тлі арешту майна російського мільярдера Аркадія Ротенберга. Фінансова гвардія Італії в понеділок, 22 вересня, наклала арешт на чотири вілли і квартиру бізнесмена. Крім того, силовики заморозили акції компанії Aurora 31, через яку Ротенбергу належить половина готелю Berg Luxury в центрі Рима.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас