Samsung хоче випередити Apple на китайському ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung хоче випередити Apple на китайському ринку

Світ
255
Samsung Electronics, найбільший світовий виробник смартфонів, виведе нову модель – Galaxy Note 4 – на китайський ринок практично одночасно з запуском в Південній Кореї і раніше, ніж у всіх інших країнах світу, щоб встигнути до появи в китайських магазинах шостої версії iPhone, пише Financial Times.
Фаблет (або планшетофон – смартфон з розміром екрану більше 5 дюймів) Galaxy Note 4 надійде в продаж у Південній Кореї 26 вересня, в Китаї – до кінця поточного місяця, оголосила Samsung в середу.
За даними FT, Samsung вперше віддала китайському ринку пріоритет перед усіма іншими експортними ринками на запуску нового пристрою.
Смартфони iPhone 6 і iPhone 6 Plus від Apple надійшли в магазини в першій групі країн 19 вересня, за перші три дні продажі перевищили 10 млн пристроїв, встановивши новий рекорд, що призвело до падіння вартості акцій Samsung до мінімуму за більш ніж два роки. Друга хвиля продажів шостих iPhone, що стартує 26 вересня, не включає Китай. Запуск на китайський ринок очікується разом з рештою країн до кінця поточного року.
Аналітики, проте, вважають, що на китайському ринку Samsung варто побоюватися не стільки Apple, скільки місцевих конкурентів, чия продукція набагато дешевша.
“Китайські телефони з тими ж функціями, що у телефонів Samsung, коштують всього 3500 юанів ($570), тоді як у Samsung ціна 5300 юанів”, – зазначив генеральний секретар галузевої організації Mobile Phone China Alliance Ван Яньхуй. За його словами, багато китайських споживачів не вважають, що смартфони Samsung можна зарахувати до преміального сегменту, оскільки, незважаючи на вражаючі технічні специфікації, продукція південнокорейської компанії відрізняється, на думку китайців, слабким дизайном.
В кінці 2011 року на Samsung припадала майже чверть продажів мобільних телефонів у Китаї, за оцінками Canalys, в III кварталі поточного року ця частка скоротилася до 12%, оскільки Samsung віддала лідерство китайській Xiaomi.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас