Україна для заміни газу в опалювальний період розглядає можливість закупівлі до 1 млн тонн мазуту - міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна для заміни газу в опалювальний період розглядає можливість закупівлі до 1 млн тонн мазуту - міністр

Енергетика
513
Україна для заміни відсутніх обсягів газу в опалювальний період може закупити до 1 млн тонн мазуту, повідомив глава Міністерства енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан.
За його словами, закупівля мазуту може бути здійснена і в менших обсягах. Деталі будуть узгоджуватися на найближчих засіданнях антикризового енергетичного штабу. “Закуповувати будуть компанії, можливо Держрезерв. Поки ми визначаємо обсяги”, – сказав міністр.
При цьому Ю.Продан уточнив, що закупівля палива буде здійснюватися не одноразово, а протягом усього опалювального періоду 2014/2015 рр.
Як повідомлялося, про плани уряду замінити мазутом близько 3 млрд куб. м газу в найближчий опалювальний період заявив віце-прем’єр міністр України Володимир Гройсман. За його словами, йдеться як про закупівлю палива на внутрішньому ринку, так і за кордоном. Він також не виключив можливість ухвалення рішень про обмеження експорту мазуту, виробленого на українських переробних заводах.
В свою чергу Ю.Продан зазначав, що використання мазуту на київських та харківських теплоелектроцентралях (ТЕЦ) дозволить заощадити близько 1-1,5 млрд куб. м газу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас