МОЗ провело держзакупівлі менше чверті запланованого обсягу ліків - на 450 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ провело держзакупівлі менше чверті запланованого обсягу ліків - на 450 млн грн

Казна та Політика
221
Міністерство охорони здоров’я провело державні закупівлі лікарських засобів на суму 450 млн грн, що становить близько 22,5% запланованого обсягу.
Як повідомили у благодійному фонді “Пацієнти України”, такі дані оприлюднив заступник міністра охорони здоров’я Руслан Салютін в ході наради з питань держзакупівель з представниками організацій пацієнтів.
Всього на 2014 рік за бюджетні кошти планується закупити лікарських засобів на суму 2 млрд грн.
У той же час, як повідомили агентству в МОЗ, ряд тендерів були заблоковані з ініціативи деяких фармвиробників, які беруть участь в тендерах
Як повідомлялося, МОЗ наприкінці серпня оголосило повторні державні закупівлі лікарських засобів і виробів медичного призначення (ВМП) по 90% державних програм. Повторно оголошені тендери планувалося завершити на початку вересня.
Для централізованих закупівель і фінансування по 17-ти державним цільовим програмам відповідно до закону “Про Державний бюджет України на 2014 рік”, передбачено 2160 млрд грн. Станом на 26 серпня МіОЗ були закуплені ліки та ВМП на суму 102, 3 млн грн, в тому числі прийняті пропозиції учасників торгів на суму 46,8 млн грн.
За оцінкою експертів МОЗ, як спочатку оголошених, так і на повторних торгах цінові пропозиції в цілому перевищували показники минулого року.
За оцінкою БФ “Пацієнти України” фармацевтичні компанії підняли ціни на ліки для українських пацієнтів на 40-60%.
За даними фонду, більш всього підвищили ціни компанії MSD, Astellas, Novartis, Medac, Бакстер, Люм’єр-Фарма, Janssen, а також українська “Дарниця”.
У квітні БФ “Пацієнти України” ініціювали “круглий стіл”, на якому понад 70% фармкомпаній підписали меморандум про збереження цін 2013 року на соціальні препарати. При цьому, за даними фонду, всього лише третина компаній виконує свої зобов’язання, зокрема, компанії GlaxoSmithKliene і Abbvie.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас