Є потреба залучати в якості керівників управлінь, департаментів фахівців з бізнесу - адміністрація Порошенка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Є потреба залучати в якості керівників управлінь, департаментів фахівців з бізнесу - адміністрація Порошенка

Казна та Політика
1026
Завершується підготовка законопроекту про тимчасове залучення до державної служби фахівців з бізнесу, повідомив заступник глави адміністрації президента Дмитро Шимків.
“Є потреба залучати в якості керівників управлінь, департаментів фахівців з бізнесу”, – сказав він на брифінгу в Києві.
За його словами, будуть створені спеціальні уповноважені фонди, які після відкриття відповідних вакансій в державних органах прийматимуть резюме від кандидатів та перевіряти їх на відповідність необхідним вимогам і на відсутність конфлікту інтересів, потім фонд подасть до державного органу перелік перевірених кандидатів, і ця структура при повній незалежності прийме рішення.
“Після цього кандидати звільняються з попереднього місця роботи, укладається тристороння угода між державним органом, фондом і працівником”, – підкреслив Д.Шимків.
Заступник голови адміністрації президента також зазначив, що обов’язковим елементом цієї угоди повинні бути завдання та ключові показники для даного співробітника.
В угоді буде публічно прописаний рівень доплати до заробітної плати, яку працівнику буде виплачувати уповноважений фонд. Ці фонди будуть уповноважував Кабінетом міністрів або адміністрацією президента, управлятися провідними експертами, представниками міжнародних та українських організацій, а фінансуватися за рахунок донорської допомоги та благодійних внесків від фізичних та юридичних осіб.
Д.Шимків зазначив, що люди з бізнесу будуть тимчасово залучатися на державну службу на строк не більше трьох років, але йде дискусія, що цей термін може бути скорочений до одного року або півтора років.
“Після цього співробітник повинен прийняти рішення, що або він залишається на державній службі, або повертається в бізнес”, – вказав він.
Заступник глави АП звернув увагу, що рівень доплати такому співробітникові з уповноваженого фонду не може перевищувати рівень його зарплати на попередньому місці роботи, а також середньоринковий рівень.
Д.Шимків зазначив, що прийматися на роботу за такою схемою можуть громадяни України у віці не молодше 26 років, з повною вищою освітою, які останні п’ять років не працювали в державних органах, у яких є довідка про доходи за вказаний період.
За його словами, подібна практика застосовується в Австралії, Великобританії, Канаді, в багатьох країнах, що розвиваються, зокрема, в Грузії.
Д.Шимків підкреслив, що до розробки даного законопроекту залучалися представники відомих консалтингових та аудиторських кампаній.
“Дуже важливо відзначити, що це тимчасовий інструмент. Ми передбачаємо, що він повинен бути скасований, як тільки у нас з’явиться нормальний закон про державну службу”, – підкреслив замглави адміністрації президента.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас