Ноу-хау від уряду: Мінфін придумав, як "стимулювати банки" купувати його цінні папери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ноу-хау від уряду: Мінфін придумав, як "стимулювати банки" купувати його цінні папери

Фондовий ринок
795
Зараз уряд разом з НБУ обговорюють проект постанови про надання права обслуговувати рахунки бюджетних підприємств при купівлі цінних паперів українського уряду. Про це після засідання уряду сказав міністр фінансів України Олександр Шлапак.
“Є перелік банків, які сьогодні обслуговують бюджетні рахунки – ми його зараз звузили за рахунок тих банків, які не виконують нормативи Нацбанку. Зараз ми працюємо над принципово новим підходом щодо співпраці уряду і банківської системи, суть якого зводиться до того, що той, хто працює з урядом і допомагає уряду в тому числі шляхом покупки його цінних паперів, отримає право на обслуговування в подальшому коштів бюджетних підприємств і установ”, – розповів О.Шлапак.
Міністр фінансів підкреслив, що уряд закінчує погоджувати відповідну постанову з НБУ.
“Ця ідея закладена в урядовий проект постанови, який ми зараз будемо обговорювати з НБУ і який запрацює найближчим часом. Таким чином ми суттєво звменшимо кількість банків, які сьогодні працюють з урядовими ресурсами – хоча це не є нашою метою. Наша мета – убезпечити кошти , щоб не було як з “Брокбізнесбанком”, який, потонувши, поховав близько 4 мільярдів державних коштів”, – зазначив він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас