Компанія "друга Путіна" просить 150 млрд руб. з Пенсійного фонду - за ставкою інфляція плюс 1% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія "друга Путіна" просить 150 млрд руб. з Пенсійного фонду - за ставкою інфляція плюс 1%

Світ
1029
“Новатек” попросив владу Росії позичити йому на проект Ямал СПГ “близько 100-150 мільярдів рублів” на 20 років за ставкою інфляція плюс один відсоток, і уряд до кінця року вирішить, чи виділяти гроші з пенсійного стабфонду ФНБ, повідомив заступник міністра економіки Микола Подгузов .
Великим акціонером “Новатека” є давній знайомий президента РФ Геннадій Тимченко. Інший старий соратник Володимира Путіна – Ігор Сечин очолює Роснефть. Обидві компанії попросили держдопомогу, оскільки позбулися західного фінансування через санкції проти Росії
“За Ямал СПГ ми отримали заявку, дивимося … Проект має високий ступінь реалізації, можливо, складеться ситуація, коли певні джерела фінансування цього проекту випадуть, і, можливо, їх доведеться замістити ФНБ”, – сказав Подгузов в кулуарах інвестфоруму в Сочі .
“Думаю, ми в жовтні дамо висновок про стратегічну значущість проекту, і до кінця року, думаю, що ми можемо вийти на виділення коштів ФНБ”, – сказав він.
Джерела в НОВАТЕК кажуть, що санкції не позначилися на термінах будівництва $ 27-мільярдного заводу СПГ, який повинен відправити перший танкер в 2019 році. Аналітики інвестбанків, які відвідали будмайданчик минулого тижня, також заявляють, що проект не зупинений.
СПГ в Росії, будується в партнерстві з французькою Total і китайською CNPC; китайські банки на чолі з China Development Bank Corporation раніше заявили про намір фінансувати проект.
Ямал СПГ вже законтрактував практично весь газ, який поставлятиметься головним чином на ринок Азії. Частина СПГ викупить іспанська Fenosa, значні обсяги дісталися CNPC.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас