Збитки ВТБ в Україні до кінця можуть перевищити 50 млрд руб., але залишати ринок банк поки не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збитки ВТБ в Україні до кінця можуть перевищити 50 млрд руб., але залишати ринок банк поки не буде

Казна та Політика
1332
Збитки ВТБ в Україні через різке погіршення якості кредитного портфеля на тлі геополітичної та економічної кризи можуть перевищити 50 млрд рублів, але йти з цього ринку банк не збирається.
“Звичайно (є проблеми в Україні – ІФ). Проблеми, пов’язані, по-перше, з різким погіршенням економічної ситуації на Україні, негативними темпами зростання, швидкою девальвацією національної валюти – гривні. І в цілому політична ситуація, війна в Україні призвела до різкого зниженню платіжної дисципліни. ми сьогодні отримуємо повернення лише половини того, що ми видали в кредитній роботі”, – сказав голова ВТБ Андрій Костін на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним в понеділок.
“Наші збитки з початку року вже склали приблизно 26 млрд рублів. Я думаю, що вони подвояться до кінця року”, – заявив він.
“До цього треба додати акти вандалізму проти наших офісів. Прямі загрози нашим співробітникам. Все це, звичайно, говорить про те, що ситуація там дуже важка для роботи, клімат непростий. Але ми вважаємо, що говорити про призупинення роботи там поки не варто. ми маємо намір продовжити свою роботу, незважаючи на те, що, звичайно, умови роботи там досить важкі”, – сказав голова другого за величиною російського банку.
В.Путін підтримав намір ВТБ. “Роботу, безумовно, треба продовжувати. Перш за все тому, що в банківському секторі України російські фінансові установи займають більше 30%, і якщо ми припинимо свою роботу, це буде додатковим великим, дуже серйозним ударом по українській економіці. А ми в цьому не зацікавлені”, – сказав президент.
“Ми зацікавлені в тому, щоб у нас був надійний, стабільний партнер. Тому, незважаючи не всі труднощі, треба продовжувати роботу. Тим більше що, наскільки я собі уявляю, відносини з Центральним банком України у нас цілком партнерські”, – зазначив В. Путін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас