Siemens має намір придбати Dresser-Rand за $ 7,6 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Siemens має намір придбати Dresser-Rand за $ 7,6 млрд

Фондовий ринок
321
Німецький концерн Siemens AG має намір придбати американського виробника устаткування для нафтової галузі Dresser-Rand Group Inc. за $ 7,6 млрд (майже 5,8 млрд євро), про це йдеться в прес-релізі Siemens.
У повідомленні наголошується, що дружнє поглинання Dresser-Rand було схвалено наглядовою радою Siemens AG. При цьому рада директорів американської компанії одноголосно схвалила операцію.
Німецький концерн планує завершити покупку до кінця літа 2015
Ціна угоди становить $ 83 за кожен папір Dresser-Rand. За підсумками торгів котирування акцій американської компанії на NYSE виросли на 9,4% до $ 79,91.
Експерти відзначають, що придбання Dresser-Rand дозволить посилити позиції Siemens в сфері обладнання для видобутку сланцевих вуглеводнів, вкрай динамічно розвивається галузі в США.
Раніше глава швейцарської Sulzer AG Петер Лешер (колишній головний виконавчий директор Siemens) заявив, що компанія веде переговори щодо можливої ​​покупки Dresser-Rand.
Виручка Dresser-Rand, що випускає турбіни і компресори, торік склала $ 3 млрд, у той час як аналогічний показник Siemens дорівнює 76 млрд євро ($ 97 млрд).
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас