МВФ вже готовий швидко "коригувати" умови співпраці з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ вже готовий швидко "коригувати" умови співпраці з Україною

Казна та Політика
3915
Міжнародний валютний фонд готовий коригувати умови співпраці з Україною.
Про це заявив представник МВФ на Україні Жером Ваше в ході львівського фінансового форуму.
“Все буде залежати від ситуації в країні та готовності України виконувати рекомендації МВФ”, – заявив Ваше.
Він нагадав, що виділення другого траншу відбулося з затримкою в один місяць. В результаті на прохання уряду фонд об’єднав наступні два транші кредиту Україні і планує переглянути прогноз по економічній ситуації в країні в кінці грудня – після проведення виборів.
Раніше МВФ планував переглянути прогнози в жовтні. “Чинна програма включає в себе дев’ять траншів, однак ми її можемо переглядати в залежності від ситуації. Ми не знаємо, як буде далі розвиватися конфлікт в Україні, але ми готові швидко реагувати на зміну умов”, – пояснив Ваше.
При цьому він уточнив, що загальну стратегію щодо України фонд переглядати не має наміру. “Ми очікуємо, що Україна і далі дотримуватиметься взятих на себе зобов’язань. Ми вже адаптували деякі пункти нашої програми до нових реалій. Зокрема, обговорюємо з урядом України зміни у фіскальній політиці. Разом шукаємо компенсаційні заходи, які дадуть можливість провести реформу”, – сказав він.
Перший транш кредитів МВФ на $ 3,2 млрд Київ отримав у травні, другий – на $ 1,4 млрд – на початку вересня. У загальній складності МВФ схвалив виділення Україні $ 17 млрд на стабілізацію бюджету в умовах політичної та економічної кризи, а загальна сума фінансування з боку МВФ, Світового банку та низки країн, що допомагають Україні кредитами, повинна скласти $ 30 млрд доларів. При цьому МВФ попередив, що Україні бракує $ 3,5 мільярда на фінансування зобов’язань до кінця року. Також, за даними МВФ, продовження конфлікту на південному сході України загрожує тим, що країні буде потрібно ще $ 19 млрд фінансування.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас