Міністр інфраструктури визнав, що при будівництві "Повітряного експреса" вже зникли $50 млн - при цьому "нічого не побудовано" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр інфраструктури визнав, що при будівництві "Повітряного експреса" вже зникли $50 млн - при цьому "нічого не побудовано"

Кредит&Депозит
2210
Україна виплачує кредит з національного проекту “Повітряний експрес”, при цьому невідомо, куди зникли біля 50 млн доларів. Про це повідомив міністр інфраструктури Максим Бурбак.
“Китайська сторона виділила кредит ще в 2012 році. Україна його поступово виплачує, але нічого не будує. Тим часом 50 млн доларів кредиту хтось кудись уже “використав”. “Повітряний експрес” курирував Держінвестпроект Владислава Каськіва. Зараз це відомство чекає реорганізація, в процесі якої перевірять доцільність використання коштів, в тому числі залучених для будівництва “Повітряного експреса”, – повідомив Бурбак.
Міністр додав, що фінансові витрати на даний проект повинні проаналізувати правоохоронні органи.
Нагадаємо, в кінці серпня 2013 ПЗЗ оголосила про початок практичної фази підготовки до будівництва “Повітряного експреса”. Старт же широкомасштабних будівельних робіт постійно відкладається.
Уряд Китаю ще в липні 2012 року погодив виділення Україні на даний проект кредиту в розмірі 372 млн доларів. Кредит потрібно віддавати протягом 15 років. В Держінвестпроекті оцінювали термін окупності електрички в 8-10 років. Сам же проект можна реалізувати за два роки, відзначали в цьому відомстві.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас