Як в Росії "купують" бізнес: заарештованого мільярдера змусили продати нафтову компанію, обваливши її вартість до мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як в Росії "купують" бізнес: заарештованого мільярдера змусили продати нафтову компанію, обваливши її вартість до мінімуму

Фондовий ринок
2736
Компанія “Роснефть” вже придбала компанію “Башнефть”, а саме частина, яка належить компанії Володимира Євтушенкова. Про це УНН повідомили власні джерела в одній з компаній.
Співрозмовник не уточнив який саме відсоток акцій “Башнафти” перейшов під контроль найбільшого російського виробника нафти, але зазначив, що це акції, які контролювала компанія В.Евтушенкова.
Однак, співрозмовник повідомив, що вже наступного тижня почнеться процедура передачі справ.
Слід зауважити, що офіційно 85% акцій “Башнафти” належать компанії “Система” Володимира Євтушенкова, який був заарештований 16 вересня цього року за звинуваченням у справі про розкрадання акцій підприємств, що входять в паливно-енергетичний комплекс Республіки Башкорстостан.
Повідомлялося, що через арешт В.Євтушенков АФК “Система” втратила 5,5 млрд доларів за 16 годин.
Крім того, 14 і 16 липня за клопотанням Слідчого комітету Росії Басманний суд Москви заарештував 85% акцій “Башнафти”, які належать “Системі” та її структурі.
Російські аналітики вважають, що після поглинання “Башнафти” “Роснефть” зможе поставити питання про приєднання “Татнафти”.
Крім того, “Башнефть” купила 100% ТОВ “Бурнефтегаз”, який веде розвідку і видобуток нафти в Тюменській області. Компанія володіє правом на розробку двох ділянок – Східно-Вуємського, Тортасінського, на території яких виявлено два родовища, загальні видобувні запаси яких перевищують 53 млн тонн нафти. Крім того, “Бурнефтегаз” володіє ліцензіями на розвідку на Північно-Ітьяхській і Східно-Унлорській ділянках.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас