Виробник Панадолу - GSK - оштрафований на $489 млн за хабарництво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробник Панадолу - GSK - оштрафований на $489 млн за хабарництво

Фондовий ринок
475
Китайський підрозділ британської фармкомпанії GlaxoSmithKline Plc (GSK) оштрафовано судом КНР на 297 млн фунтів стерлінгів ($489 млн) в рамках справи про хабарництво.
Як повідомляється в прес-релізі компанії, суд визнав її винною в дачі хабарів для отримання вигідних угод на китайському ринку.
GSK має намір виплатити штраф зі своїх ресурсів. Витрати, пов’язані з цією справою, а також необхідними заходами реорганізації операцій, будуть оголошені в рамках публікації звітності за третій квартал цього року, зазначається в повідомленні компанії.
“Нелегальні дії китайського підрозділу GSK є порушенням процедур корпоративного управління компанії і повністю суперечать стандартам, очікуваним від наших співробітників”, – йдеться в повідомленні GSK.
Фармкомпанія повідомила також, що повністю співпрацювала з китайською владою в рамках розслідування цієї справи і вжила заходів для повного усунення відповідних проблем в своєму підрозділі.
Розслідування стосовно GSK було розпочато китайською владою ще в червні 2013 року. Раніше цього року влада КНР повідомила, що за шість років співробітники компанії витратили на хабарі в цілому близько $500 млн.
За даними поліції, компанія фінансувала хабарі за допомогою завищення цін на лікарські препарати в КНР. Деякі з її продуктів коштували в сім разів дорожче, ніж на ринках інших країн. При цьому GSK виводила кошти, подаючи митні декларації, що містять перекручені відомості.
В результаті пред’явлених компанії звинувачень її продажі в Китаї знизилися, а керівництво було змушене змінити практики реклами препаратів компанії в країні.
За даними агентства “Сіньхуа”, штраф, накладений на GSK, є найбільшим у корпоративній історії КНР.
Агентство також повідомило, що керівник китайського підрозділу компанії Марк Райлі засуджений судом до трьох років ув’язнення. До термінів ув’язнення від 2 до 4 років засуджені й інші фігуранти цієї справи.
GlaxoSmithKline утворена в результаті злиття двох великих фармацевтичних компаній Glaxo Wellcome і SmithKline Beecham в січні 2001 року. На компанію припадає близько 7% світового фармацевтичного ринку. Представництва GlaxoSmithKline відкриті в 114 країнах світу, де їй належить 78 заводів і 24 науково-дослідні лабораторії. У Росії компанія відома, зокрема, такою продукцією, як “Панадол”, “Зовіракс”, “Колдрекс”, “Аквафреш”, “Парадонтакс”, “Сенсодин”, “Нікоретте”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас