Вартість хліба в Донецькій області може зрости - ОДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість хліба в Донецькій області може зрости - ОДА

Особисті фінанси
148
Голова департаменту агропромислового розвитку Донецької ОДА Олександр Дзига повідомив про можливість зростання вартості хлібобулочних виробів в регіоні.
За його словами, це можливо у зв’язку з бойовими діями і складнощами із збором врожаю. При цьому подорожчання хліба можливо на 10-15%.
“У вартість хліба входить не тільки ціна борошна, туди включаються ще й транспортні витрати, зарплата, пально-мастильні матеріали. Але, враховуючи бойові дії, ризики по доставці зерна. Тому, так, прогнозується підвищення ціни на хліб, але адміністрація моніторить цю ситуацію , і, наскільки можливо, контролює ціни на соціальні сорти хліба”, – пояснив чиновник.
При цьому він додав, що через бойові дії в Донецькій області досі не вдалося зібрати урожай зернових приблизно з 15 тис. га посівів ранніх зернових. Таким чином, за його словами, недоотримали 300-400 тис. тонн до загального врожаю ранніх зернових. Однак, як зазначив чиновник, цього року в регіоні зафіксували значно кращу врожайність зернових у порівнянні з минулим роком 35,4 центнера з гектара проти минулорічних 28,6 ц / га. В цілому зараз в регіоні зібрали 2 млн 117 тис. тонн зернових.
Крім того, говорячи про продовольчу безпеку регіону, представник ОДА зазначив, що продукти в регіон завозяться на постійній основі, в тому числі і в райони, що тимчасово перебувають під контролем самопроголошеної “ДНР”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас