Сенсації не сталося: Шотландія залишається в складі Великобританії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сенсації не сталося: Шотландія залишається в складі Великобританії

Світ
3313
В Шотландії завершується підрахунок голосів на референдумі про незалежність країни від Сполученого королівства Великобританії і Північної Ірландії.
Після оголошення результатів 26 з 32 виборчих округів за збереження Шотландії у складі нинішньої держави проголосували 54% виборців.
Підрахунок голосів завершиться близько 7:00 ранку за місцевим часом (9:00 за київським).
Прихильники незалежності отримали високу підтримку в найбільшому місті країни Глазго, але в цілому результати для сепаратистської Шотландської національної партії невтішні.
Референдум відбувся при дуже високій активності виборців – в голосуванні у різних куточках Шотландії взяли участь від 72 до 90% громадян, внесених до списків.
Нагадаємо, на референдум було винесено одне питання: “Чи згодні ви з тим, що Шотландія має бути незалежною країною” Право голосу мали ті, що є резидентами Шотландії британські громадяни, громадяни 52 країн Британської Співдружності, громадяни 27 країн ЄС і члени палати лордів, а також військовослужбовці, які перебувають у Великобританії або за кордоном, але зареєстровані на виборчих дільницях у Шотландії.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас