Інтерпол не допомагає розшукувати колишніх українських чиновників - поскаржився Генпрокурор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інтерпол не допомагає розшукувати колишніх українських чиновників - поскаржився Генпрокурор

Казна та Політика
579
Генеральний прокурор України Віталій Ярема звинувачує Інтерпол в затягуванні процесу оголошення в міжнародний розшук колишніх українських державних чиновників, яких підозрюють в організації вбивств активістів Евромайдана.
Про це генпрокурор заявив сьогодні на міжнародній конференції “Ефективне розслідування через співробітництво”.
“Проблемним є оголошення в міжнародний розшук цих осіб (які підозрюються в організації вбивств активістів Евромайдана). Зокрема, є випадки затягування Інтерполом з виставленням так званим” червоних карток “на цих осіб з мотивів їх переслідування нібито за вчинення політичних злочинів, хоча це виключно кримінальні злочинці”, – сказав він.
Ярема зазначив, що слідство щодо цих осіб, у тому числі стосовно Віктора Януковича, утруднене, оскільки підозрювані знаходяться за межами України, а докази їхніх злочинів свідомо знищені.
Генпрокурор повідомив, що справи з розслідування вбивств під час Евромайдана розслідують кілька груп слідчих Головного слідчого управління в кількості близько 50 осіб за підтримки міжнародних експертів.
В ході розслідування було допитано близько 1500 осіб, проведено 300 оглядів місця злочину, близько 100 обшуків і призначено більше 500 експертиз.
Нагадаємо, в Інтерпол передано матеріали для оголошення в міжнародний розшук Януковича, екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, екс-прем’єр-міністра Миколи Азарова та інших осіб, яких підозрюють в причетності до масового вбивства активістів Евромайдана.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас