Дружба закінчилася: Росія звинуватила Бразилію в "завищенні експортних цін на м'ясо і молочку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дружба закінчилася: Росія звинуватила Бразилію в "завищенні експортних цін на м'ясо і молочку"

Аграрний ринок
3240
Россільгоспнагляд стурбований різким збільшенням цін на тваринницьку продукцію, що поставляється з Бразилії
Відповідна інформація міститься в повідомленні на сайті відомства.
Голова Россільгоспнагляду Сергій Данкверт поінформував секретаря з міжнародних відносин в агробізнесі Бразилії Марсело Ферраза про необхідність зниження цін на продукцію, яка поставляється на територію країн Митного союзу. Він підкреслив, що на російському ринку з’являються великі гравці – Індія і Китай, які можуть скласти серйозну конкуренцію бразильським постачальникам.
В ході переговорів також було відзначено, що поки Бразилія істотно не збільшила експорт до Росії. Данкверт пояснив це тим, що бразильці ще не встигли укласти контракти з російськими імпортерами. Ферраз заявив, що зараз спостерігається значне зростання обсягів ввезеного в Росію з Бразилії м’яса птиці. Крім того, він підтвердив намір імпортувати російську пшеницю, але тільки якщо Росія гарантує безпеку зернової продукції, яку вона постачає.
6 серпня Россільгоспнагляд зняв заборону на поставки м’ясо-молочної продукції з Бразилії. Обмеження були введені в 2011 році через використання бразильськими фермерами гормонів росту при розведенні великої рогатої худоби.
Нагадаємо, 7 серпня Росія оголосила про заборону на постачання м’ясної продукції, овочів і фруктів, морепродуктів і охолодженої риби, молока і молочних продуктів з країн Євросоюзу, Австралії, Канади, Норвегії та США. Ембарго стало відповіддю на санкції, спрямовані проти Росії через ситуацію на сході України. 20 серпня список поповнився живою рибою. У той же час з нього прибрали мальків лосося і форелі, безлактозне молоко і молочну продукцію, насіннєву картоплю, цукрову кукурудзу, горох, БАДи та вітаміни.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас