Пасажироперевезення Lufthansa в / з України в січні-серпні скоротилися на 20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пасажироперевезення Lufthansa в / з України в січні-серпні скоротилися на 20%

Особисті фінанси
104
Авіакомпанія Lufthansa (Німеччина) за підсумками січня-серпня 2014 скоротила пасажирські перевезення в / з України на 20% порівняно з аналогічним періодом 2013 року.
Про це повідомила журналістам віце-президент авіакомпанії з продажу й операційної діяльності в Європі Хайке Бірленбах в Києві в четвер, не уточнивши абсолютних показників.
Вона зазначила, що, незважаючи на економічну та політичну нестабільність в Україні, компанія продовжує роботу і не має наміру згортати її.
Крім того, Х.Бірленбах додала, зокрема, що закриття аеропорту “Донецьк”, незначно відбилося в частці зазначеного падіння пасажироперевезень в / з України.
За її словами, в 2013 році рейсами в / з України Lufthanza скористалися 513 тис. пасажирів, використавши аеропорти хаби, де оперує компанія – Мюнхен, Франкфурт, Відень.
Х.Бірленбах зазначила, що складно зараз прогнозувати якою буде динаміка пасажироперевезень за підсумками 2014 на зазначених рейсах, так як невідомо що може статися в найближчі три місяці, проте додала, що імовірно їх падіння за підсумками року буде не більше 20%.
Відповідаючи на питання, чи планує компанія розширювати маршрутну мережу в Україні, Х.Бірленбах повідомила про відсутність таких планів.
Крім того, вона повідомила, що компанія інвестує в модернізацію класності свого флоту EUR3 млрд до кінця 2015 року і крім цього, у компанії розміщено замовлення на поставку 250 літаків на суму EUR32 млрд. Зокрема, компанії будуть поставлені 25 літаків Airbus 350 і 34 літаки Boeing-777.
Авіакомпанія Lufthansa виконує близько 36 рейсів прямих на тиждень в / з України – Київ-Франкфурт, Київ-Мюнхен, Львів-Мюнхен, сезонний рейс Одеса-Мюнхен.
Lufhansa Group представлена ​​в Україні, крім самої компанії, авіаперевізником Austrian Airlines.
Станом на вересень Lufthansa Group виконує прямі рейси з Києва в Франкфурт, Мюнхен, Відень, Цюріх, Інсбрук (взимку), зі Львова, Одеси, Дніпропетровська – в Мюнхен і Відень, з Харкова – до Відня.
Частка авіакомпанії Lufthansa на ринку України за підсумками 2013 склала близько 6%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас