Яценюк направив перевірку в аеропорт "Бориспіль" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк направив перевірку в аеропорт "Бориспіль"

Казна та Політика
978
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк дав доручення міністру інфраструктури визначитися з відповідністю займаній посаді керівника аеропорту “Бориспіль”, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.
“А.Яценюк дав доручення міністру інфраструктури Максиму Бурбаку перевірити стан дотримання законодавства при проведенні конкурсу з надання послуг таксі на державному підприємстві “Міжнародний аеропорт “Бориспіль”, – йдеться в повідомленні.
Крім того, глава уряду доручив міністру інфраструктури визначитися з приводу відповідності займаній посаді керівника аеропорту “Бориспіль”.
Як повідомлялося, генеральним директором держпідприємства “Міжнародний аеропорт” Бориспіль “(Київ), 31 березня цього року був призначений Сергій Гомболевський, який раніше обіймав посаду заступника гендиректора аеропорту з виробництва.
Днями в ЗМІ з’явилися повідомлення про нібито порушення з боку керівництва аеропорту, пов’язаних з роботою служб таксі.
У прес-релізі аеропорту в четвер, з посиланням на експертів таксомоторного ринку наголошується, що керівництво аеропорту забезпечило прозорість у проведенні конкурсу з оренди автомобілів таксі і дотримується законодавства в питаннях захисту прав держави, пасажирів та перевізників.
“Завдяки активному впливу керівництва аеропорту інтереси держави, пасажирів та перевізників на таксі будуть дотримані практично на всі 100%”, – цитується повідомлення на профільному порталі “Таксопорт”.
Крім того, в прес-службі “Борисполя” нагадали, що колегія Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету, вивчивши питання, не знайшла порушень у порядку проведення конкурсу та допуску претендентів до участі в конкурсі. В аеропорті пов’язують цю ситуацію з тиском на керівництво в інтересах деяких бізнес-груп.
“Нагадаємо, що протягом останніх чотирьох місяців на керівництво аеропорту “Бориспіль” чиниться постійний тиск, метою якого є розгойдування ситуації на стратегічному об’єкті та лобіювання приватних інтересів конкретних бізнес-угруповань в збиток розвитку державного підприємства”, – повідомляється в прес-релізі.
ДП “Міжнародний аеропорт “Бориспіль”- найбільший аеропорт України, обслуговує понад 50% пасажирських авіаперевезень країни. Є членом Міжнародної асоціації повітряного транспорту (International Air Transport Association, IATA).
Регулярне сполучення зі столичного аеропорту здійснюють понад 50 авіакомпаній, що експлуатують понад 100 маршрутів по всьому світу. “Бориспіль” – єдиний український аеропорт, в якому обслуговуються далекомагістральні рейси.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас