Для відновлення доріг і мостів на Донбасі потрібно понад 2 млрд грн - РНБО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для відновлення доріг і мостів на Донбасі потрібно понад 2 млрд грн - РНБО

Казна та Політика
483
Для відновлення об’єктів дорожньої інфраструктури в Донецькій і Луганській областях, за попередніми оцінками, необхідно близько 2,1 млрд грн. Про це повідомляє інформаційно-аналітичний центр РНБО.
За інформацією Мінінфраструктури, станом на 5 вересня п.р. на Донбасі було зруйновано та пошкоджено 962 км автомобільних доріг загального користування (250,5 км – у Донецькій області та 711,5 км – у Луганській області) та 24 мости і шляхопроводи завдовжки понад 2394 погонні метри.
“Орієнтовна потреба в коштах на виконання відновлювальних робіт об’єктів дорожнього господарства становить близько 2 млрд. 153,4 млн грн, в тому числі в Донецькій області – 755,1 млн грн (483,9 млн грн – дороги державного значення, 271,2 млн грн – дороги місцевого значення), Луганській області – 1 млрд 398,2 млн грн (892,138 млн грн – дороги державного значення, 506,14 млн грн – дороги місцевого значення)”, – йдеться в повідомленні.
Разом з тим, за попередніми підрахунками, на відновлення 483 пошкоджених об’єктів залізничної інфраструктури (відновлення шляхів, ремонт контактної мережі, пристроїв електропостачання і т.д.) необхідно витратити близько 880 млн. грн. А для відновлення роботи міського електричного транспорту в Донецькій і Луганській областях (будівель депо, тягових підстанцій, контактних мереж, тролейбусних машин) за попередньою оцінкою необхідно понад 8,8 млн. грн.
Крім того, в результаті бойових дій значних руйнувань зазнала інфраструктура КП “Міжнародний аеропорт Донецьк ім. С.С. Прокоф’єва” і Луганське обласне КП “Міжнародний аеропорт Луганськ”.
“На сьогодні немає можливості провести огляд, скласти перелік зруйнованих об’єктів і відповідно визначити необхідний обсяг фінансування відновлювальних робіт”, – йдеться в повідомленні.
Також станом на 5 вересня п.р. в Луганській та Донецькій областях пошкоджено 18 об’єктів поштового зв’язку, в результаті чого завдано збитків орієнтовно на 7,7 млн грн. Відновлювальні роботи планується виконувати за рахунок власних коштів “Укрпошти”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас