Кабмін повторно внесе до парламенту законопроекти про податкову і бюджетну реформи - Яценюк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін повторно внесе до парламенту законопроекти про податкову і бюджетну реформи - Яценюк

Казна та Політика
657
Кабінет міністрів України має намір повторно внести на розгляд парламенту законопроекти про податкову і бюджетну реформи, про реформування вилучення єдиного соціального внеску, після того як Верховна Рада 16 вересня відмовилися внести до порядку денного зазначені законопроекти.
“Ми не можемо внести закон про держбюджет. Вони (депутати – ред.) провалили ключовий пакет реформ, який ми готували три місяці. Я ще раз хочу підкреслити: є кращі рішення – покажіть. Там деякі горе-депутати, давно перебуваючи в парламенті, навіть будку для собаки не змайстрували, не те що закон не внесли”, – заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання уряду.
Він підкреслив, що неприйняття даного пакета законопроектів завдасть серйозного удару, в першу чергу, основам економічного розвитку України на 2015 рік.
“Ми будемо вносити повторно”, – сказав голова уряду.
Як повідомлялося, Верховна Рада у вівторок не підтримала питання про включення до порядку денного трьох урядових законопроектів про реформування податків, міжбюджетних відносин і загальнообов’язкового державного соціального страхування. Депутати розкритикували Кабінет міністрів: документи на сотні сторінок були подані до парламенту лише вранці.
Голова парламентського комітету з питань митної та податкової політики Віталій Хомутинник поклав відповідальність за такий низький результат голосування на уряд і Міністерство фінансів, голова якого просив депутатів підтримати законопроект, оскільки він став результатом тримісячної роботи із залученням експертів.
Голова комітету також додав, що вранці у вівторок на зустрічі з Американською торговою палатою її представники виступили категорично проти урядового пакета, стверджуючи, що в разі його прийняття Україна опуститься у рейтингу Doing Business Світового банку.
Як повідомлялося, прем’єр Арсеній Яценюк 15 вересня заявив, що уряд не виконуватиме норму Конституції і внести проект держбюджету на 2015 рік, вимагаючи від Верховної ради термінового прийняття пакета трьох законопроектів: “Про внесення змін до Бюджетного кодексу (щодо реформи міжбюджетних відносин) “(№5078),” Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких інших законів України (щодо податкової реформи) “(№5079), а також “Про реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці”(№5080).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас