Sony погіршила прогноз річного збитку на $ 1,7 млрд, вперше відмовилася від дивідендів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony погіршила прогноз річного збитку на $ 1,7 млрд, вперше відмовилася від дивідендів

Фондовий ринок
158
Найбільший японський експортер споживчої електроніки Sony Corp. в середу погіршив прогноз збитку на поточний фінансовий рік, який завершиться 31 березня, на $ 1,7 млрд.
Як говориться в повідомленні Sony, чистий збиток в поточному фінроці складе 230 млрд ієн ($ 2,15 млрд), а не 50 млрд ієн, як передбачалося раніше. Крім того, Sony відмовилася від виплати річних дивідендів вперше за час після IPO в 1958 році.
Основною причиною перегляду прогнозу компанія назвала списання вартості мобільного бізнесу на 180 млрд ієн через зростаючу конкуренцію на ринку.
Гендиректор Sony Каздуо Хіра намагається відновити позиції компанії в сегменті мобільних телефонів, пропонуючи нові пристрої і контент.
Діяльність Sony була збитковою протягом п’яти років з останніх шести. В I фінкварталі (квітень-червень) компанія отримала чистий прибуток у розмірі 26,8 млрд ієн проти 3,5 млрд ієн роком раніше.
За обсягами продажів смартфонів Sony істотно відстає від лідерів ринку – Samsung і Apple, на кінець II кварталу вона займала лише 9-е місце серед найбільших виробників світу, поставки в квітні-червні склали близько 9,4 млн пристроїв, частка ринку – 3,1 %.
Раніше цього року Sony переглянула прогноз річного продажу смартфонів з пониженням з 50 млн до 43 млн.
Акції Sony подешевшали на 1,8% на торгах у Токіо в середу, прес-реліз був оприлюднений після завершення сесії. З початку року капіталізація групи збільшилася на 16%. На торгах у Франкфурті GDR Sony подешевшали на 8,9%, рекордними темпами з 31 жовтня 2013 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас