У Київській області викрили комп'ютерного "генія", який незаконно заволодів 48 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Київській області викрили комп'ютерного "генія", який незаконно заволодів 48 млн грн

Кримінал
1468
В чергову частину Білоцерківського міськвідділу міліції від керівника однієї з банківських установ міста Біла Церква надійшла заява про те, що невідомий, шляхом незаконних операцій, заволодів грошовими коштами в сумі близько 48 млн грн, повідомили УНН у ВЗГ ГУМВС України в Київській області.
В ході слідчо-оперативних заходів встановлено, що 48-річний місцевий житель Білої Церкви, протягом тижня, “віртуально” перерахував грошові кошти, які знаходяться в обігу одного з банків міста на свої і своєї покійної дружини карткові рахунки. Незаконні операції він здійснював з використанням одного із сайтів електронної доставки та оплати рахунків у всесвітній мережі Інтернет. В результаті таких перерахувань він заволодів грошовими коштами в сумі майже 48 мільйонів гривень. Частина грошей (782 тисячі гривень), він зняв готівкою через банкомат, за які він “трохи” прикупив собі речей і погуляв.
Зараз рахунки банку, на які “кіберзлочинець” перераховував гроші, заблоковані, а частина невитрачених ним коштів повернута в банківську установу, яка зазнала збитків.
Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.4 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.
Зараз досудове розслідування за даним фактом завершено, справу направлено до суду, який і вирішить подальшу долю шахрая.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас