Президент США назвав Ебола смертельною загрозою і виділить для боротьби з нею $500 млн і 3000 солдат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент США назвав Ебола смертельною загрозою і виділить для боротьби з нею $500 млн і 3000 солдат

Світ
733
Президент США Барак Обама, виступаючи в Центрі із запобігання і контролю за поширенням інфекційних захворювань в Атланті, назвав спалах лихоманки Ебола в Західній Африці “смертельною загрозою для глобальної безпеки” і заявив про розширення ролі США у протидії захворюванню. Для цієї мети Обама має намір виділити 500 мільйонів доларів і 3000 солдатів.
“Реальність така, що ця епідемія посилиться перш, ніж ситуацію вдасться покращити. Але світове співтовариство ще має можливість врятувати незліченну кількість життів. І Сполучені Штати мають намір робити для цього більше, ніж досі”, – цитує американського президента Reuters.
Як уточнює видання, головним плацдармом боротьби США з Ебола стане Ліберія – країна, заснована звільненими американськими рабами, найбільш серйозно постраждала від поширення інфекції. План Обами передбачає відправку 3000 військовослужбовців, в тому числі інженерів і медичного персоналу, створення регіональної команди та центру управління в столиці Ліберії Монровії під командуванням генерал-майора Дерріла Вільямса.
Ще один плацдарм перебуватиме в Сенегалі. Крім того, в Ліберії буде розгорнуто 17 лікувальних центрів на 100 ліжок кожний, а протягом шести місяців навчання пройдуть тисячі африканських медиків. Військові забезпечать “повітряний міст” для отримання медобладнання і доставки медиків до Західної Африки.
У своєму виступі з приводу боротьби з Ебола Обама заявив, що “світ дивиться на нас”. Він закликав інші країни вжити заходів, запобігши неконтрольованому поширенню лихоманки. Він також попередив про те, що заразитися ризикують сотні тисяч людей, а поширення епідемії загрожує глибокими політичними та економічними наслідками для всього світу.
ВООЗ високо оцінила американський план боротьби з лихоманкою Ебола в Західній Африці. “Масована підтримка з боку Сполучених Штатів може привести до тих трансформаційних змін, які дозволять, нарешті, отримати контроль над спалахом і зрештою впоратися з нею”, – йдеться в заяві генерального директора ВООЗ Маргарет Чен.
В Ліберії пропозицію Вашингтона також сприйняли з ентузіазмом, згадавши про те, як військова операція американських військ допомогла стабілізувати країну під час громадянської війни.
Нагадаємо, за останніми даними, число жертв лихоманки Ебола становить майже 2,5 тисячі осіб, це половина з 5000 інфікованих. Число загиблих подвоїлося минулого місяця. Інфекція поширилася з південно-східної частини Гвінеї в Сьєрра-Леоне і Ліберії. Кілька випадків були зафіксовані в Нігерії. Широкому поширенню хвороби сприяли слабкість місцевих систем охорони здоров’я, нестача лікарів і медбобладнання.
У Росії також докладають зусиль для боротьби з небезпечною інфекцією. На Уралі після успішного випробування на добровольцях допущено до виробництва препарат “Тріазівірін”, здатний, на думку розробників, впоратися з 15 видами грипу і геморагічної лихоманкою будь-якого типу. У президента РФ Володимира Путіна це ліки з’явилося ще в 2010 році.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас