Росія загрожувала завалити економіку України і почати повномасштабну економічну війну - єврокомісар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія загрожувала завалити економіку України і почати повномасштабну економічну війну - єврокомісар

Казна та Політика
7493
Росія дала чітко зрозуміти, що в разі ратифікації Угоди про асоціацію ЄС і України, може почати повномасштабну економічну війну.
Про це заявив на засіданні Європарламенту єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле.
“Всі з вас говорили на користь миру. Російські війська перебувають на території України. Вони (Росія – ред.) дуже чітко дали зрозуміти, що як тільки асоціація буде ратифікована Верховною Радою, то в той же день, не пізніше, вони ізастосують подальші економічні обмеження”, – розповів єврокомісар.
“На додаток до військової загрози, ми стоїмо перед загрозою повномасштабної економічної та торговельної війни”, – додав Фюле.
Він пояснив, що це Україна попросила відкласти застосування економічної частини асоціації.
“Причини були логічні й зрозумілі. Економіка проходить серйозні випробування. І вони хочуть мати більше часу для прийняття умов і тарифів, про які ми домовилися”, – сказав Фюле.
Він заспокоїв євродепутатів, що Україна та ЄС будуть працювати над реформами і відновленням України в рамках Ради асоціації, і її розгалуженої структури.
“У нас є ратифікація підготовленої угоди, у нас є застосування політичної частини. Ми домовилися, що реформи продовжаться”, – запевнив Фюле.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас