Штраф за незаконний продаж алкоголю та сигарет в Україні виріс в 10 разів – до 85 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штраф за незаконний продаж алкоголю та сигарет в Україні виріс в 10 разів – до 85 тис. грн

Особисті фінанси
1226
Розмір штрафу, який відтепер може бути накладено на виробників спирту, що не мають відповідної ліцензії, виріс в 10 разів – до 85 тис. грн, повідомили в прес-службі ДФС Києва – регіонального підрозділу Державної фіскальної служби України.
Згідно з повідомленням, раніше неліцензоване виробництво спирту обкладалося штрафом в розмірі 8,5 тис. грн.
Також в 10 разів – до 17 тис. грн з 1,7 тис. грн – збільшено штраф за неліцензовану оптову та роздрібну торгівлю алкогольними та тютюновими виробами і за зберігання таких товарів на складах і в приміщеннях, не внесених до Єдиного реєстру.
Використання неліцензійного касового апарату при продажу алкогольних і тютюнових виробів спричинить накладення штрафу в розмірі 10 тис. грн, зазначили у відомстві.
Крім того, штраф за використання неліцензійного вироблених спиртів при виробництві алкогольних напоїв збільшено до 15 тис. грн з 8,5 тис грн, і за торгівлю алкогольними напоями за цінами, нижчими за мінімальні (до 10 тис. грн з 1 тис. грн).
«Нові штрафи введені в дію з 4 вересня 2014», – йдеться в повідомленні Міндоходів Києва.
У серпні Верховна Рада України прийняла закон про контроль над обігом спирту і лікеро-горілчаних виробів. Закон встановлює контроль за обігом спирту та процедурою документального оформлення операції з ввезення / вивезення спирту і лікеро-горілчаних виробів з території акцизних складів.
Закон також розширює функціональні повноваження представників органів Державної фіскальної служби на акцизних складах.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас