Українські біженці залишають Забайкалля через клімат і низькі зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські біженці залишають Забайкалля через клімат і низькі зарплати

Світ
5184
Українські біженці залишають Забайкалля через клімат, відсутність робочих місць і низьку зарплату – останнім часом з цього регіону виїхали 60 громадян України.
Ще багато хто заявляє про намір залишити регіон, оскільки очікування людей не збігаються з реаліями життя. Їх не влаштовує заробітна плата, яка в середньому становить 15 тисяч рублів. У тих, хто знайшов хоч якусь роботу, немає житла.
За даними прес-служби крайового управління Федеральної міграційної служби, на зустрічі з членами регіональної Громадської палати виконуючий обов’язки міністра праці та соціального захисту краю Олександр Пакулов заявив, що уряд не буде оплачувати українським біженцям переїзд в інші регіони, бажаючі покинути Забайкаллі повинні самі заробити на дорогу. Він також зазначив, що кожному, хто покидає пункт тимчасового розміщення біженців (де переселенці можуть знаходитися один місяць) буде виплачуватися одноразова допомога в п’ять тисяч рублів.
Перебуваючи в пунктах тимчасового розміщення, біженці щодня отримують по 800 рублів. За словами кореспондента Радіо Свобода в Забайкаллі Олександра Андрєєва, це викликає невдоволення місцевих жителів. Так, старшокласники однієї зі шкіл цікавляться, чому виплата біженцям більше, ніж зарплата їхніх батьків.
За останніми даними, в Забайкальському краї знаходяться 726 українських громадян, що переселилися сюди через бойові дії на сході України. За квотою, встановленою для Забайкальського краю, регіон може прийняти один мільйон 425 осіб. На організацію харчування та проживання біженців з України з бюджету Забайкальського краю було витрачено 8 мільйонів рублів.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас