Нелегально в Києві працюють 75% нічних автостоянок - Київтранспарксервіс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нелегально в Києві працюють 75% нічних автостоянок - Київтранспарксервіс

Казна та Політика
162
Тільки 25% нічних автостоянок Києва в даний час працюють без порушень законодавства, повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації з посиланням на заступника директора комунального підприємства “Київтранспарксервіс” Ігоря Астахова.
“Відповідно до проведеного аудиту, на сьогоднішній день в Києві функціонують більше 850 майданчиків для нічних автостоянок. Лише 25% з них мають відповідні документи для надання цих послуг. Крім того, реальна кількість паркувальних місць на стоянках не відповідає задокументуваній – тій, з якої сплачуються податки до міського бюджету. Таким чином, київські стоянки є джерелом великого обсягу чорного налу “, – сказав він, додавши, що підприємство має намір ліквідувати цю систему в найкоротші терміни.
За словами замдиректора “Київтранспарксервісу” за попередніми підрахунками, міський бюджет недоотримує близько 100 млн грн на рік від автостоянок.
Як зазначив І. Астахов, відповідно до законодавства, організація та експлуатація місць платного паркування транспортних засобів здійснюється тільки КП “Київтранспарксервіс” або суб’єктами господарювання, з якими підприємство уклало відповідний договір.
“Сьогодні у місті встановлений тариф – 6,5 грн з одного паркувального місця. Але навіть ці кошти до бюджету не надходять через функціонування “чорних “ схем. Спільно з правоохоронними органами, прокуратурою і громадськими організаціями ми будемо боротися з такими схемами і підприємцями, які їх використовують”, – сказав він.
І.Астахов також повідомив, що власникам і орендарям автостоянок відведено час до 22 вересня для того, щоб узаконити свою діяльність, інакше їх діяльність буде припинена.
“Ми закликаємо всіх підприємців, які сьогодні працюють з порушенням законодавства, легалізувати стоянки, працювати чесно і платити податки до міського бюджету”, – підкреслив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас