Названо ТОП-10 кращих вузів світу: там тільки американці та британці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо ТОП-10 кращих вузів світу: там тільки американці та британці

Світ
2497
Американський Массачусетський технологічний інститут зайняв перше місце в рейтингу кращих вищих навчальних закладів британської компанії Quacquarelli Symonds (QS). Друге місце посів британський Кембриджський університет, який поліпшив показники порівняно з 2013 роком. Замикає трійку лідерів Імперський коледж Лондона.
Далі йде один з найзнаменитіших університетів США – Гарвардський. П’яте місце рейтингу поділили Оксфордський університет, розташований в графстві Оксфордшир на півдні Англії, і Університетський коледж Лондона. Інші чотири позиції дісталися американським вузам – Стенфордський університет, Каліфорнійський технологічний інститут, Прінстонський і Єльський університети.
«В результаті економічного спаду уряду та приватні джерела фінансування приділяють головну увагу ударостійкій основі (науці, технології, інженерії та математики), більша частина яких вивчається в спеціалізованих установах», – зазначив автор дослідження Бен Соутер.
За його словами «технічно-орієнтовані установи все частіше стають основою глобальної гонки за інновацією». «З ростом бюджетів з боку державних джерел, інститути здаються більш цілеспрямованими на потенційно прибуткові досліджень в області науки, техніки і медицини», – упевнений він.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас