Німецька ZF купить TRW за $ 11,7 млрд, стане 2-м в світі виробником автокомпонентів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецька ZF купить TRW за $ 11,7 млрд, стане 2-м в світі виробником автокомпонентів

Фондовий ринок
2093
Німецький постачальник автокомпонентів ZF Friedrichshafen AG оголосив про придбання американської TRW Automotive Holdings Corp. за $ 11,7 млрд. В результаті їх об’єднання буде створена компанія, яка стане другим за величиною виручки гравцем на світовому ринку автокомпонентів, пише The Wall Street Journal.
Потенційна сукупна виручка ZF і TRW оцінюється в $ 41 млрд на рік. За цим показником єдиний концерн буде поступатися лише німецькому Robert Bosch GmbH і відтіснить японську Denso Corp і німецьку Continental AG на 3-4 місця. Чисельність персоналу нової компанії складе близько 138 тис. осіб.
Як очікується, нова компанія буде досить велика, щоб чинити опір ціновому тиску найбільших автовиробників, включаючи італійський Fiat Spa чи американський General Motors Co., відзначає агентство Bloomberg. Найбільшим замовником TRW є Volkswagen AG.
ZF заплатить $ 105,6 за акцію TRW в грошовій формі, цю ціну затвердили ради директорів обох компаній. У липні повідомлялося, що німецький концерн готовий запропонувати від $ 110 до $ 112,5 за папір. Разом з тим вона на 16% вище ціни акцій TRW на закриття 9 липня – останній торговий день перед повідомленнями про угоду. У зверненні зараз знаходиться 11,2 млн акцій TRW, свідчать дані на сайті компанії.
Консультантами в рамках операції виступали Citigroup Inc., Morgan Stanley, Deutsche Bank і кілька інших європейських банків, які також забезпечують її фінансування за рахунок розміщення боргових зобов’язань ZF.
Значна частина виручки TRW торік припала на частку обладнання для забезпечення безпеки в автомобілі, включаючи подушки і ремені безпеки. У квітні компанія заявила, що чекає зростання цього ринку більш ніж у п’ять разів до 2020 року.
Порядку 29% річної виручки TRW припадає на частку США, 16% – на частку Китаю і 13% – Німеччини.
Виручка ZF, яка спеціалізується на компонентах трансмісії, ходової частини та автомобільних систем управління, в минулому році склала 16,8 млрд євро, більше 50% продажів компанії доводиться на країни Західної Європи. Основним акціонером ZF, папери якої не обертаються на біржі на відміну від TRW, є Zeppelin Foundation, заснована в 1908 році піонером дирижаблебудування Фердинандом фон Цепеліном.
Зараз ZF посідає дев’яте місце серед постачальників автомобільних компонентів світу, TRW – 11-й рядок рейтингу Automotive News, складеного за підсумками 2013 року.
Акції TRW на торгах в понеділок подешевшали на 0,8% – до $ 103,04 за папір. TRW вийшла на відкритий ринок публічною компанією в лютому 2004 року і за минулий час потроїла капіталізацію, за даними Bloomberg. Наприкінці 2002 року оборонна група Northrop Grumman продала TRW інвесткомпанії Blackstone Group за $ 4,7 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас