Кабмін має намір закрити неробочі шахти в зоні АТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін має намір закрити неробочі шахти в зоні АТО

Енергетика
1114
Кабінет міністрів України видав розпорядження про ліквідацію ряду шахт, які призупинили виробництво в результаті ведення бойових дій на сході України.
Відповідний лист з Міненергетики та вугільної промисловості з проектом розпорядження Кабміну отримала Незалежна профспілки гірників України, повідомили на їх офіційному сайті.
“Незалежна профспілка гірників України отримала листа з Міненергетики та вугільної промисловості України з проектом розпорядження Кабінету міністрів України Про ліквідацію деяких збиткових вугледобувних підприємств, які призупинили свою виробничу діяльність в результаті ведення бойових дій на територіях Донецької та Луганської областей”, – йдеться в повідомленні.
В свою чергу НПГУ звернувся до міністра з листом, в якому просить надати економічне обгрунтування доцільності закриття шахт Фащевської, Золотої, Привольнянської, Новодружеської, Новопавлівської і Міусинської.
Зокрема, незалежна профспілка цікавиться, які балансові запаси та обсяги видобутку вугілля на цих шахтах, якою була кількість зайнятих працівників до початку бойових дій в східному регіоні України, а також які кошти необхідні на відновлення шахт і заплановані на їх закриття. Профспілку також цікавлять пропозиції з працевлаштування.
У липні поточного року Міноцполітики повідомило, що в Донецькій і Луганській областях планують закрити або ж “законсервувати” 46 шахт.
Як раніше повідомляли в Міненергетики, в даний час в Донбасі працюють тільки 25% шахт.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас