Зростання промвиробництва в Китаї в серпні сповільнилося до мінімуму з грудня 2008 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання промвиробництва в Китаї в серпні сповільнилося до мінімуму з грудня 2008 р

Світ
141
Темпи зростання промвиробництва в Китаї в серпні сповільнилися до 6,9% в річному вираженні, що є мінімальним підйомом з грудня 2008 року, свідчать дані Національного статистичного управління КНР.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували зростання на 8,8% після липневого стрибка на 9%.
Збільшення промвиробництва щодо липня 2014 склало 8,5% при очікуваному підвищенні на 8,8%.
Роздрібні продажі в Китаї в серпні виросли на 11,9% в порівнянні з тим же місяцем минулого року, тоді як експерти в середньому прогнозували підйом на 12,1%.
Обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку КНР в серпні підскочив на 16,5% (17% в липні), однак темпи зростання не виправдали очікувань економістів, які оцінювали підвищення в середньому на рівні 16,9%.
Опубліковані статдані вказують на те, що наслідки спаду на китайському ринку нерухомості роблять усе більш глибокий вплив на економіку країни, відзначають експерти. Зниження продажів житла в КНР прискорилося в серпні, а вироблення електроенергії впала вперше з 2009 року – на 2,2%.
“Уряду слід серйозно перейматися тим, що цільовий показник зростання ВВП Китаю на цей рік, що становить 7,5%, не буде досягнутий, – зазначає економіст Australia & New Zealand Banking Group Ltd. в Гонконзі Лю Лі-Ган. – Він, можливо, захоче використовувати нові важелі політики для досягнення поставленої мети, щоб зберегти довіру до себе “.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас