Сніжнянський машинобудівний завод в 3 зміни працює на російську оборонку - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сніжнянський машинобудівний завод в 3 зміни працює на російську оборонку - ЗМІ

Казна та Політика
3801
Із заводу вивезені унікальні штампи-лекала, що визначають точність виробництва лопаток для авіатурбіни, які мають складний геометричний профіль.
Сніжнянський машинобудівний завод, що знаходиться під повним контролем так званої “ДНР”, який виробляє унікальні лопатки для турбін вертольотів, літаків-штурмовиків і цивільних двигунів в три зміни працює на оборонний авіапром РФ.
Як повідомив один з висококваліфікованих токарів заводу, раніше їх зарплата в розмірі 5-7 тисяч гривень перераховувалася на картку. На даний момент слюсар 6-7 розряду отримує не менше 15 тис грн готівкою.
Із заводу вивезені унікальні штампи-лекала, що визначають точність виробництва лопаток для авіатурбіни, які мають складний геометричний профіль. І готові лопатки, вироблені на заводі в три зміни, вивозять в Санкт-Петербург.
Заготовки для лопаток, за інформацією джерела, Сніжнянський машинобудівний завод отримував з головного підприємства – Запорізького заводу “Мотор Cіч”. Раніше їх перевозили залізницею, тепер, коли це неможливо – вантажівками.
На Сніжнянському заводі заготовки висококласні токарі доводять до потрібного рівня, за допомогою унікальних штампів,які перевіряють правильність готового виробу.
Уже вивезені сотні унікальних штампів.
Зазначимо, що на території колишнього СРСР всього два заводи, які виробляють лопатки для вертольотів – у Запоріжжі та Сніжному.
Як відомо, зараз під Санкт-Петербургом будується завод з виробництва лопаток для турбін.
Нагадаємо, президент України Петро Порошенко на засіданні РНБО 16 червня заборонив співпрацю з РФ у сфері ВПК.
Раніше Олександр Турчинов, будучи в.о. президента, підписав указ про припинення співпраці з РФ у військовій сфері стосовно виробництва та поставок в Російську Федерації зброї і озброєння, і було дозволено співпрацювати тільки у виробництві продукції подвійного призначення, наприклад, двигунів для вертольотів, які можуть використовуватися і у військових, і в цивільних цілях.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас