Закон України про санкції проти країн-агресорів набув чинності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закон України про санкції проти країн-агресорів набув чинності

Казна та Політика
538
Закон України про санкції проти країн-агресорів з сьогоднішнього дня набув чинності.
Зокрема, 11 вересня газета Верховної Ради “Голос України” опублікувала закон №1644-VII, який регулює введення Україною санкцій проти країн-агресорів.
Згідно з прикінцевими положеннями цього закону, він набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування – тобто 12 вересня 2014.
Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко 10 вересня 2014 підписав закон,який регулює введення Україною санкцій проти країн-агресорів.
Зокрема, закон створює механізм реагування на загрози національним інтересам і безпеці України, в тому числі ворожі дії, збройний напад інших держав або недержавних утворень.
Документ регулює введення спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) з боку України по відношенню до іноземної держави, юридичної або фізичної особи, іноземців або осіб без громадянства, а також суб’єктів, які здійснюють терористичну діяльність.
Документ затверджує перелік санкцій, серед яких: блокування активів, обмеження торгових операцій; припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень по території України; анулювання різного роду ліцензій, заборона участі в приватизації, заборона в’їзду на територію України, припинення культурних обмінів, наукового співробітництва, позбавлення державних нагород України та ін.
Пропозиції щодо прийняття, скасування та внесення змін до санкції будуть ініціювати Президент України, Кабінет міністрів, Верховна Рада, Рада національної безпеки і оборони, Служба безпеки України і Національний банк. Рішення про застосування тих чи інших заходів будуть вводитися в дію указом Президента і затверджуватися постановою Ради.
Раніше прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що уряд підготував список з 172 громадян Російської Федерації і громадян інших держав, які підривають територіальну цілісність і незалежність України, і 65 переважно російських компаній, які фінансують тероризм і підтримували анексію Криму.
14 серпня 2014 Верховна Рада прийняла в цілому законопроект № 4453а “Про санкції”. За відповідне рішення проголосували 244 депутати при мінімально необхідних 226.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас