Кабмін ліквідував тіньову схему продаж газу на $500 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін ліквідував тіньову схему продаж газу на $500 млн

Енергетика
1324
Уряд ліквідував одну з тіньових схем продажу промисловим підприємствам неврахованого газу, що призначався для населення, в обсязі не менше 1 млрд кубометрів на загальну суму до $ 500 млн. Про це в ході брифінгу в Києві повідомив віце-прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
“Ми знайшли цю діру … ми вдарили по брудних руках вартістю $ 400-500 млн Це обсяг тіньової схеми, яка працювала в газовому секторі”, – Сказав Гройсман.
Він розповів, що на поточний момент уряд вніс корективи в нормативи споживання газу населенням. Раніше вважалося, що без газового лічильника один споживач споживає 9,8 кубометра газу на місяць, хоча фактично цей показник дорівнює 6 кубометрам.
“Без лічильника вам виставляли оплату за 9,8 кубометрів, яких ви не споживали, але оплатили … Ви за нього заплатили за ціною для населення – за найнижчою ціною”, – сказав Гройсман, додавши, що невраховані обсяги були продані промисловості.
“(Обсяги газу – Ред.) Були продані як найдорожчий газ, який не враховувався, промисловості по $ 500 (за тисячу кубометрів)”. За словами Гройсмана, в результаті розкриття однієї з таких схем, в газовому балансі України є мільярд кубометрів фіксованих обсягів палива.
“І таких речей може бути багато, і їх потрібно шукати. Їх потрібно випалювати розпеченим залізом”, – наголосив віце-прем’єр.
Нагадаємо, Україна в 2013 році скоротила споживання газу порівняно з 2012 роком на 8,1% – до 50 358 млрд кубометрів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас