Учасниками АТО визнають близько 50 тисяч осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Учасниками АТО визнають близько 50 тисяч осіб

Казна та Політика
420
Голова Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Артур Дерев’янко прогнозує, що в єдиний реєстр учасників АТО можуть увійти близько 50 тис. осіб.
“Приблизно за нашими підрахунками це близько 50 тис. осіб. І зараз ми хочемо зробити центральний реєстр, щоб ця кількість не збільшувалася в геометричній прогресії, як це було з чорнобильцями”, – сказав він на брифінгу в четвер у Києві.
Крім того, статус учасника бойових дій необхідно надати волонтерам, які працюють в зоні АТО. Дерев’янко зазначив, що, на його думку, надання такого статусу може відбуватися на основі подорожнього листа волонтерів, який може бути підписаний командиром частини, допомогу якій вони надавали.
Також він зазначив, що багато волонтерів ризикують життями, доставляючи все необхідне підрозділам Збройних сил і Національної гвардії. Незважаючи на це, волонтери зараз не мають будь-якого соціального захисту, і її міг би надати їм статус учасника бойових дій.
У той же час Дерев’янко додав, що на даний момент нормативна база, яка б визначала надання такого статусу для волонтерів не розроблена.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас