Японія запустить власний майданчик для торгівлі контрактами на скраплений природний газ - вперше в історії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія запустить власний майданчик для торгівлі контрактами на скраплений природний газ - вперше в історії

Енергетика
426
Японія вперше відкриє власний торговий майданчик для угод із скрапленим природним газом (СПГ), пише Financial Times.
Торговий майданчик, що відкривається спільними зусиллями Токійській сировинній біржі і сінгапурського брокера Ginga Petroleum, називатиметься Japan OTC Exchange і почне роботу в п’ятницю, 12 вересня. На ньому японські компанії зможуть торгувати безпоставковими форвардними контрактами замість того, щоб укладати довгострокові угоди безпосередньо з постачальниками.
Учасники ринку вважають, що з часом майданчик, який більш точно відображає стан попиту і пропозиції на ринку, зможе чинити тиск на постачальників, зокрема, на Катар, Малайзію і Росію, і допоможе сприяти зниженню цін на СПГ.
Японія є найбільшим у світі імпортером СПГ: торік країна закупила 87, 5 млн тонн цього палива. Попит на нього зріс після того, як в Японії припинили роботу всі ядерні реактори, які забезпечували до 30% її потреб в електроенергії, а генеруючі компанії перейшли на газ для вироблення електрики.
За оцінкою старшого аналітика Інституту енергетичної економіки Хіросі Хасімото, реальна ціна за 1 млн БТЕ газу для Японії, включаючи вартість скраплення, транспортування і регазифікації, повинна становити близько $ 11-12, тоді як середня ціна за останні 3 роки дорівнювала $ 16,39 за 1 млн БТЕ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас