Кількість страхових компаній України до кінця 2014 року може скоротитися на 11% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість страхових компаній України до кінця 2014 року може скоротитися на 11%

Особисті фінанси
413
Кількість страхових компаній України до теперішнього часу скоротилося на 4%, до кінця року з ринку можуть піти від 7% до 11% страховиків, повідомив т.в.о. голови Нацкомфінпослуг Максим Поляков на XIV-му Чорноморському фінансовому форумі.
При цьому він зазначив, що сьогодні в Україні реальним, класичним страхуванням займаються близько 100 страхових компаній.
За словами голови регулятора, схемне страхування в Україні за п’ять місяців скоротилося на 50% -70%, загалом за рахунок скорочення внутрішнього перестрахування. У більшості компаній, які займалися схемним страхуванням, анульовано ліцензії, повідомив він.
М.Поляков також зазначив, що Нацкомфінпослуг має намір протягом 3-4 місяців внести зміни в свою діяльність, значно скоротивши ресурси на видачу дозвільних документів, в тому числі ліцензій та реєстрацію правил і збільшити – на відстеження фінансового стану страховиків.
Як повідомлялося, за станом на 30 червня 2014 року в Україні зареєстровано 400 страхових компаній, з яких 58 СК life і 342 СК non-life.
XIV Міжнародний Чорноморський фінансовий форум проходить 10-13 вересня в Одесі. Його організатором є Центр бізнес-стратегій “Перспектива” за підтримки Ліги страхових організацій України. Форум заснований в 2001 році (колишня назва – Міжнародний Ялтинський Фінансовий Форум). Його історія створювалася з етапами розвитку світового та вітчизняного фінансового і страхового ринків. За цей час у Форумі взяли участь представники 42-х країн світу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас