Microsoft може стати власником Minecraft — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft може стати власником Minecraft

Світ
646
Купівля Minecraft допоможе Microsoft привернути нове покоління геймерів до своїх продуктів.
Microsoft завершує переговори про купівлю шведської Mojang AB, розробника популярної комп’ютерної гри Minecraft. Угода може оцінюватися приблизно в 2 млрд доларів і підписана вже на цьому тижні, повідомили інсайдери. В Microsoft і Mojang від офіційних коментарів відмовляються.
Продаж може стати несподіваним поворотом для приватної компанії Mojang, чий 35-річний засновник Маркус Перссон, неодноразово відмовлявся від зовнішнього фінансування і дистанціювався від великих брендів, таких як Microsoft. Між тим, буквально пару днів тому Microsoft і Mojang оголосили про вихід Minecraft для Xbox One. Даним релізом софтверний гігант сподівається запалити інтерес до консолі в середовищі юних геймерів.
Компанія Mojang була заснована в 2009 році, за цей час вона продала більше 50 млн копій Minecraft, побудувавши свій бізнес на інтересі легіону молодих фанів. За підсумками минулого року прибуток компанії перевищив 100 млн доларів. Гра зараз доступна для ПК, смартфонів, планшетів, а також Xbox і Playstation.
Як відзначають самі геймери, популярність Minecraft криється в «нескінченності» гри, що дозволяє будувати буквально що завгодно з віртуальних «кубиків-блоків», а також добувати в процесі віртуального життя ресурси. Незважаючи на найпростішу логіку і пікселізовану графіку, гра стала дуже популярна по всьому світу.
Після релізу гри, Mojang підписала кілька ліцензійних угод. Зокрема, з компанією Schlastic про випуск канцелярського приладдя за мотивами Minecraft, з компанією Lego про випуск конструкторів, а також з Warner Bros. Pictures про зйомку фільму.
Варто зазначити, що поглинання Mojang – це перша багатомільярдна угода для нового генерального директора Microsoft Сатьї Наделли, який очолив корпорацію в лютому цього року. Раніше Наделла називав ігровий напрям «найбільшою цифровою категорією як по витратності, так і по віддачі». Також він зазначав, що Microsoft буде активно інвестувати в мобільні ігри. Критики, у свою чергу, заявляли, що ця методика є хибною, а самі по собі ігри – це витратний і нестратегічний напрямок корпорації.
Прихильники угоди кажуть, що купівля Minecraft допоможе Microsoft залучити нове покоління геймерів до своїх продуктів. Особливо важливо це буде для мобільної аудиторії, де позиції Microsoft більш ніж скромні.
За минулий рік Mojang отримала прибуток у розмірі 816 млн шведських крон або 115 млн доларів при виручці в 2,07 млрд крон або 291 млн доларів.
За матеріалами:
cybersecurity.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас