Турчинов виступає за скасування позаблокового статусу України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов виступає за скасування позаблокового статусу України

Казна та Політика
307
Спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов виступає за скасування позаблокового статусу України і зазначає, що позиція України щодо євроатлантичної інтеграції сьогодні підтримується більшістю українців, сказав він.
“Я думаю, що одне з рішень, яке в найближчі дні повинен прийняти парламент, – це скасування норми законодавства про позаблоковий статус України, яку з грубим порушенням регламенту зробив Янукович. Це було зроблено під диктовку Москви. Україні потрібно відкрити шлях для вступу в НАТО . Тільки євроатлантична система колективної безпеки може зупинити такого агресора, як Росія “, – заявив спікер в інтерв’ю, повідомляє прес-служба Верховної Ради.
При цьому О.Турчинов ствердно відповів на питання, чи є зараз у парламенті голоси за скасування позаблокового статусу.
Крім цього він зазначив, що стабілізація економічної ситуації в Україні і активне просування в напрямку європейської інтеграції є базою для повернення Криму Україні.
О.Турчинов нагадав, що головною проблемою на півострові, якою скористалися влада Росії, була висока підтримка дій РФ жителями Криму. “Без підтримки місцевого населення ця провокація ніколи б не пройшла”, – зазначив він.
При цьому спікер парламенту назвав дуже важливим той факт, що зараз змінюється настрій жителів Криму, “і багато з тих, хто аплодував російським солдатам, зараз відчули, що таке жити в тоталітарній державі”.
“І це є базою для повернення Криму Україні – розуміння більшістю кримчан того, що вони втратили. Головний фактор, який допоможе нам зробити це безкровно, – стабілізація економічної ситуації в Україні і активне просування в напрямку європейської інтеграції”, – зазначив він.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас